صادرات ۱۴ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق ظرف ۱۶ سال

سه شنبه ۳۱ تير ۱۳۹۹ 812 0
صادرات ۱۴ میلیارد دلار کالا از مرز مهران به عراق ظرف ۱۶ سال مدیرکل گمرک استان ایلام گفت: از ابتدای تشکیل گمرک مهران تا پایان سال گذشته بیش از ۱۴ میلیارد دلار کالا به کشور عراق صادر شده است.

به گزارش تجارت بان، روح‌الله غلامی روز سه‌شنبه در نشست مجازی با خبرنگاران اظهار داشت: گمرک مهران فعالیت خود را از سال ۸۲ با صادرات ۳۸ میلیون دلار کالا آغاز کرد.

وی افزود: مجموع صادرات انجام شده از گمرک مهران از سال ۸۲ تا پایان سال ۹۸ بیش از ۱۴ میلیارد دلار بود و عمده کالاهای صادراتی محصولات پالاستیکی و فلزی، کاشی و سرامیک، سنگ و مصالح ساختمانی، تره‌بار، کولرهای گازی و قطعات خودرو بوده است.

 

رشد ۲۴ درصدی حجم کالاهای صادراتی از مرز مهران

مدیرکل گمرک ایلام تاکید کرد: سال گذشته ۲ میلیون و ۷۹ هزار تن کالا از کمرک مهران به عراق صادر شد که از لحاظ حجمی ۲۴ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی افزود: ارزش دلاری کالاهای صادر شده طی سال گذشته با توجه به کاهش ۳۰ درصدی ارزش پایه صادراتی در گمرک یک میلیارد و ۱۸۲ میلیون دلار بود درحالیکه این مقدار در سال ۹۷ بر اساس ارزش پایانه صادراتی سال ۹۷، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

مدیرکل گمرک استان ایلام یادآور شد: ارزش ریالی صادرات کالا از مرز مهران با ارز نیمایی سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد ریال بوده است که ۴۸ درصد رشد را به صورت ریالی نشان می‌دهد

غلامی تاکید کرد: پارسال تعداد کامیون‌های ورودی به پایانه مهران ۲۳ هزار از سال ۹۷ بیشتر بود که افزایش ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد، ضمن اینکه پارسال ۲۰ هزار و ۴۱۹ فقره اظهارنامه در این مرز ارائه شده که ۶ درصد به نسبت سال ۹۷ افزایش یافته است.

 

کسب ۴۰۰ میلیارد ریال درآمد از محل صادرات در مهران

وی اضافه کرد: بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال درآمد سال گذشته از محل صادرات کالا به عراق در این مرز کسب شده است که بیشتر آن درآمد ملی و از محل حقوق ورودی گوشی‌های تلفن همراه بود و به خزانه واریز می‌شود که نسبت به سال ۹۷ حدود یک هزار و ۲۱۹ درصد افزایش یافته است و برآوردها نشان می‌دهد این مقدار از ۱۶ سال منتهی به پایان سال ۹۷ حدود ۲۰۹ درصد بیشتر است.

مدیرکل گمرک ایلام تاکید کرد: ۹ درصد از درآمدهای کسب شده به شکل مالیات بر ارزش افزوده و عوارض به استان ایلام و بویژه شهرستان مهران تعلق می‌گیرد که می‌تواند در زمینه بهبود زیرساخت‌های منطقه هزینه شود.

 

تردد ۶ میلیون و ۳۷۰ مسافر از پایانه مهران

غلامی اظهار داشت: سال گذشته ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار مسافر و زائر از مرز مهران تردد کردند که به نسبت سال ۹۷ افزایش ۴۶ درصدی را نشان می‌دهد.

وی گفت: رتبه گمرک مهران در بین ۱۰۸ گمرک رسمی کشور با یک پله صعود به نسبت سال ۹۷ به ۱۲ ارتقا یافت، این ارتقا در شرایطی بدست آمد که به دلیل شیوع کرونا در عمل فعالیتی در اسفندماه که اوج کار گمرک مهران است، صورت نگرفت.

وی افزود: هم‌اکنون کالاهای تولید شده در استان ایلام به ۱۲ کشور صادر می‌شود که از مهم‌ترین آنها محصولات کارخانه سیمان‌، پتروشیمی و خوشاب غرب است.

مدیرکل گمرک مهران از صدور ۹۰ میلیون دلار با حجم ۱۶۲ هزار تن محصولات کشاورزی از گمرک مهران در سال ۹۸ خبر داد که نشان می دهد این مرز ظرفیتی بسیار خوبی برای صادرات اقلام کشاورزی دارد.

غلامی یادآور شد: از ۱۸ اسفند ماه سال گذشته بدلیل شیوع کرونا عراق مرزهای خود را بست درحالیکه اوج فعالیت مرز مهران در اسفندماه هر سال صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: با رایزنی گسترده و ملاقات‌های چهره به چهره ۱۸ خرداد ماه سال جاری مرز مهران فعالیت خود را آغاز کرد که روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر روز ۲۵۰ کامیون می‌توانند کالا را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وارد کشور عراق کنند و هم‌اکنون تنها مرز جنوبی و غربی کشور که با عراق باز شد، مرز مهران است.

 

فعالیت ۳۰ درصدی گمرک مهران به نسبت سال ۹۸

مدیرکل گمرک مهران با اشاره به اینکه در عمل تا ۲۱ خردادماه هیچ فعالیت صادراتی از مرز مهران صورت نگرفت، یادآور شد: از ۲۱ خرداد تا پایان تیرماه حدود ۷۵ میلیون دلار کالا به این کشور صادر شده است.

غلامی اضافه کرد: این وضعیت در شرایطی است که فعالیت صادراتی یک سوم سال گذشته انجام می‌شود ولی در تیرماه به نسبت پارسال ۴۳ درصد صادرات داشته‌ایم چراکه سال گذشته ۱۸۵ هزار تن کالا صادر شد که این مقدار در دوره مشابه امسال ۸۵ هزار تن است که نویدبخش برطرف شدن مشکل در ماه‌های باقیمانده از سال جاری است.

 

ابتلای ۱۰ نفر از کارکنان گمرک مهران به کرونا

وی با اشاره به ابتلای ۱۰ نفر از کارکنان گمرک مهران به کرونا و همچنین شخص مدیرکل گفت: تمامی این افراد بیماری را پشت سر گذاشته و به محل کار خود بازگشته‌اند.

مدیرکل گمرک ایلام گفت: مقامات عراقی تاکنون در خصوص برگزاری کنگره اربعین پاسخ روشنی ارائه نکرده‌اند و آنرا به شرایط شیوع کرونا، در روزهای منتهی به اربعین موکول می‌کنند.

غلامی افزود: هم اکنون ۱۱ دستگاه ایکس ری شامل ۱۰ دستگاه چمدانی و پالیتی و یک دستگاه کامیونی در گمرک مهران وجود دارد، مهران از نخستین گمرکات کشور است که ایکس ری کامینونی سال ۹۰ در آن مستقر شد.

وی یادآور شد: سال ۹۸ از پرحجم‌ترین سال‌ها در فعالیت صادراتی مرز مهران بود بطوریکه حتی در روزهای جمعه نیز صادرات صورت می‌گرفت و کمترین معطلی را در خصوص خواب کامیون‌ها در مرز مهران داشتیم و تنها در برهه کوتاهی به دلیل افزایش صادرات کاشی و سرامیک معطلی‌های مقطعی روی داد.

مدیرکل گمرک مهران اظهار داشت: تعداد باسکول‌های مستقر در گمرک مهران از ۲ به چهار مورد افزایش یافته است و به نسبت رشد صادرات تجهیزات مورد نیاز نیز اضافه خواهد شد.

 

طرح جامعه توسعه گمرک مهران در حال تدوین است

غلامی گفت: با توجه به زیرساخت‌هایی که طرف عراقی روبروی پایانه مسافری مهران در حال ایجاد است، طرح جامع توسعه گمرک مهران نیز در دستور کار قرار گرفته است و در رایزنی با طرف عراقی و سفیر ایران در عراق در حال برنامه‌ریزی برای توسعه تجاری مرزی به سمت پایانه مسافری هستیم.

وی افزود: تعاملی که در مرز مهران با مقامات عراقی وجود دارد، به نسبت سالیان گذشته بی‌سابقه است و نتیجه آنرا نیز در کاهش حداقلی ترافیک و مشکلات قبلی شاهد هستیم، بطوریکه سال گذشته بجز ایام کرونا تنها یک روز برای سه ساعت مرز تعطیل بود و به جرات می‌توانم ادعا کنم مرز مهران از کم‌مشکل‌ترین مرزهای ایران با عراق است.

 

محصولات پالاستیکی و کشاورزی با صرفه‌ترین کالاها برای صادرات از مهران

مدیرکل گمرک مهران تاکید کرد: بر اساس ارزیابی‌های گمرک، صادرات محصولات پلاستیکی و کشاورزی هم‌اکنون از مرز مهران دارای صرفه اقتصادی و بازار بهتری است که تجار و بازرگان می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

غلامی یادآور شد: مبادلات در مرزهای زمینی کشور بطور معمول بصورت ریالی انجام می‌شود و با توجه به تحریم‌ها امکان گشایش اعتبار اسنادی وجود ندارد و تجار از طریق صرافی‌های مجاز نقل و انتقال مالی خود را انجام می‌دهند.

 

مشکل تعدادی از تجار برای وصول طلب از طرف‌های عراقی

وی گفت: طلب تجار ایرانی از طرف عراقی بطور معمول از طریق رایزنی اتاق بازرگانی و بخش خصوصی دریافت می‌شود البته در این میان تعدادی از تجار نیز به دلیل اعتماد به طرف‌های عراقی با عدم دریافت مطالبات خود مواجه می‌شوند.

مدیرکل گمرک ایلام از تشکیل ۸۸ پرونده قاچاق کالا در گمرک مهران طی سال گذشته به ارزش ۲۸ میلیارد ریال خبر داد و افزود: کالاهای ضبط شده در اختیار اموال تملیکی استان قرار گرفته است و پس از فروش به سرجمع درآمدهای استان واریز می‌شود.

غلامی یادآور شد: پارسال ۴۲ محموله کوچک مواد مخدر با بکارگیری سگ‌های موادیاب در گمرک مهران کشف شده است.

ایرنا

امتیاز مطلب: 0%
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه