چرا صادرکنندگان سال ۹۷ مشمول معافیت مالیاتی شدند؟
به گزارش تجارت بان، احسان قمری با بیان اینکه صادرات از مالیات معاف است و مالیات بر ارزش افزوده پرداختی از سوی صادرکنندگان به انها عودت داده میشود، اظهار داشت: پایان مهلت ایفای تعهد ارزی تعدادی از صادرکنندگان سال ۹۷، ۳۰ دی سال ۹۸ بود؛ بنابراین اگر این گروه از صادرکنندگان تا تاریخ مذکور رفع تعهد ارزی کرده باشند، مشمول معافیت مالیاتی یا همان استفاده از نرخ صفر مالیاتی شده و استرداد مالیات بر ارزش افزوده آنها نیز انجام شده است.
مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران یادآور شد: منتهی بسیاری از صادرکنندگان سال ۹۷ بعد از ۳۰ دی ۹۸ رفع تعهد ارزی کرده بودند؛ بنابراین مشمول معافیت مالیاتی نشدند.
دبیر کمیته اقدام ارزی ادامه داد: یکسال و نیم پیگیری کردیم تا این گروه از صادرکنندگان نیز مشمول نرخ صفر مالیاتی شوند. در نتیجه این پیگیریها مقرر شد صادرکنندگان سال ۹۷ که از تاریخ ۳۰ دی ۹۸ تا ۳۰ آبان ۹۹ رفع تعهد ارزی کردهاند، نرخ صفر مالیاتی برایشان لحاظ شود و سازمان امور مالیاتی موظف شد برای این گروه از صادرکنندگان به نسبت ارزی که برگردانده اند، استرداد مالیات بر ارزش افزوده لحاظ کند.
وی با بیان اینکه صادرکنندگان باید به روشهای قانونی ارز را به کشور برگردانند و رفع تعهد در سامانههای تعیین شده مشخص باشد، گفت: سازمان امور مالیاتی از امروز این مصوبه را اجرایی میکند.
قمری افزود: صادرکنندگان سال ۹۷ حدود ۲ سال و ۸ ماه فرصت داشتند ارز را برگردانند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره صادرکنندگان سال ۹۷ که همچنان موفق به بازگرداندن ارز به کشور نشدهاند، گفت: این گروه از صادرکنندگان میتوانند با مراجعه به سازمان توسعه تجارت، مدارک خود را ارائه دهند و در صورت تأیید مدارک در کمیته اقدام ارزی، اجازه بازگرداندن ارز به چرخه اقتصادی کشور را دارند و آن زمان در مورد معافیت و استرداد مالیات بر ارزش افزوده آنها تصمیم میگیریم.
وی تاکید کرد: کمیته اقدام ارزی به هر صادرکنندهای که بخواهد ارز را به چرخه اقتصادی کشور بازگرداند کمک میکند.
وی اظهار داشت: صادرکنندگان سال ۹۸ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ آزاد هستند به روشهای قانونی تعیین شده، ارز صادراتی را به کشور بازگردانند و به هر میزانی که ارز را برگردانند مشمول معافیت و استرداد مالیات بر ارزش افزوده میشوند؛ همچنین صادرکنندگان سال ۹۹ نیز تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ فعلاً فرصت دارند./ ایسنا
دیدگاه خود را بنویسید
- وضع مالیات برای صادرات محصولات خام و نیمه خام از سال آینده
- شرایط جدید معافیت مالیاتی صادرکنندگان برای سال آینده
- امضای پروتکل اجتناب از اخذ مالیات مضاعف بین ایران و عراق
- معافیت گمرکی برخی محصولات مرتبط کشاورزی در اقلیم کردستان
- معافیت گمرکی برخی محصولات مرتبط کشاورزی در اقلیم کردستان
- استفاده از نرخ صفر مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان سال۹۷
- معافیت مالیاتی گوشت وارداتی
- کدامیک از صادرکنندگان مشمول معافیت مالیاتی نمی شوند؟
- حذف برخی از بخشودگی های مالیاتی در اقلیم کردستان
- صادرکنندگان اطلاعات مالیاتی و رفع تعهد ارزی خود را چطور چک کنند؟