واردات ۲۰ درصدی کالا در هر حوزه ای آزاد شد

سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۴۰۰ 677 0
واردات ۲۰ درصدی کالا در هر حوزه ای آزاد شد وزیر صنعت با تاکید بر اینکه باید از خام فروشی فاصله بگیریم و صادرات محصولات دانش بنیان را افزایش دهیم، گفت: در هر حوزه‌ای می‌توانیم تا ۲۰ درصد واردات و حداقل ۲۰ درصد صادرات را در دستور کار قرار دهیم.

به گزارش تجارت بان،سید رضا فاطمی‌امین وزیر صنعت، معدن و تجارت در اولین نشست خبری خود با خبرنگاران با اعلام اینکه برنامه ریزی برای دستیابی به رشد هشت درصدی برای اقتصاد اتفاق عجیبی نیست، اظهارداشت: دست یافتن به این رشد نیازمند هماهنگ کردن سه مولفه تقاضا، تامین مالی و سرمایه در گردش و تامین مواد اولیه است.

 

وی از پیگیری دو پروژه به صورت همزمان در سال جاری برای مقوله سرمایه در گردش واحدهای برای تحقق رشد هشت درصدی خبر داد و گفت: با اجرای آنها فرآیند اعطای تسهیلات به شدت ساده خواهد شد. البته در این پروژه پرداخت تسهیلات بر مبنای ساختارهایی است که در سامانه جامع تجارت ثبت شده و منحصراً در حساب فروشنده وجود دارد.

 

فاطمی‌امین تصریح کرد: پروژه دوم تامین مالی زنجیره ای است که امسال برای چهار هزار میلیارد تومان این کار عملیاتی شده است و در نیمه دوم سال آینده بیش از 70 درصد مسائل ما در موضوع سرمایه در گردش حل خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه توافق افزایش 57 درصدی دستمزد فقط برای کف حقوق است، افزود: این موضوع یک توافق سه‌جانبه بود که نمایندگان کارفرمایان، کارگران و ما به عنوان یک عضو از دولت در آن حضور داشتند.

 

* سهمیه بندی‌ها در حوزه فلزات برداشته شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه این نشست خبری اعلام کرد: از شهریورماه گذشته کل زنجیره فولاد وارد بورس کالا شده است، البته 15 قاعده جدید بورس اجرایی شد که سبب گردید از مهرماه به بعد روند قیمت میلگرد، شمش و ورق رو به کاهش باشد.  

 


این کاهش قیمت با وجود قطع گاز صنایع اتفاق افتاد در حالی که علی القاعده باید گران‌تر می شد.

وی اضافه کرد: امروز ورق، شمش و میلگرد قیمت واقعی‌خود را پیدا کرده‌اند و در عوض حاشیه سود واحدهای فولاد القائی کاهش یافته است.

 

وی تاکید کرد: امروز سهمیه بندی‌ها در حوزه فلزات برداشته شده و اصلاح بازارهای پایه که با سیمان و فولاد آغاز شد روز گذشته با شیشه و ام دی اف نیز ادامه یافت، ضمن اینکه واردات سنگ آهن نیز در حال بررسی است.

 

*صادرات تا پایان سال به بیش از 47 میلیارد دلار خواهد رسید

فاطمی امین با اشاره به اینکه تا پایان امسال میزان صادرات به 47 میلیارد دلار خواهد رسید، گفت: سال گذشته این رقم 35 میلیارد دلار بوده است؛ بر این اساس از وعده پنج میلیارد دلاری افزایش صادرات پیشی گرفته ایم.


 
وی با بیان اینکه باید زنجیره‌ای از تبادلات تجاری شکل بگیرد، گفت: یکی از راهبردها در این زمینه خرید و فروش دو جانبه است و باید مبادی را متنوع کنیم و ترکیب فعلی را تغییر دهیم.

 

فاطمی‌امین با تاکید بر اینکه باید از خام فروشی فاصله بگیریم و صادرات محصولات دانش بنیان را افزایش دهیم، تصریح کرد: در هر حوزه‌ای می‌توانیم تا 20 درصد واردات و حداقل 20 درصد صادرات را در دستور کار قرار دهیم. البته  میزان صادرات و واردات مورد اهمیت نیست، بلکه نسبت این مولفه‌ها باید هدف‌گذاری شود و همچنین به هیچ‌کدام وابسته نباشیم.

 

به  اعتقاد وی،  به‌جز شرکت‌هایی مانند سامسونگ و ال‌جی که به تعهدات خود عمل نکردند می‌توانیم در همه زمینه‌ها تجارت را تجربه کنیم.

 

وزیر صنعت با بیان اینکه راهبرد توسعه صنعتی کشور کاملاً تدوین شده است، تصریح کرد: وعده‌هایی که تاکنون نیز داده شده بر مبنای همین برنامه‌ها بوده است و امروز به جز یک وعده، سایر وعده‌ها عملیاتی و اجرایی شده است.


 
* کشور بیش از آنکه به افراد وابسته باشد، به سازوکارهای غلط گره خورده
 
فاطمی امین در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه  کشور بیش از آنکه به افراد وابسته باشد، به سازوکارهایی گره خورده است که باید اصلاح شود، افزود: بر این اساس سعی کردیم در ماه‌های گذشته تمرکز اصلی مان را روی موضوعاتی بگذاریم که ساز و کاری و ساختاری محسوب می‌شوند.

وی اضافه کرد: هرچند این رویکرد کمی وقتگیر شد اما نوید می‌دهیم که سال آینده ابزارهای کافی برای مدیریت در این وزارتخانه در اختیار خواهیم داشت.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه وزارتخانه توانمند باید چهار اقدام اولویت‌گذاری، قاعده گذاری، تسهیلگری و نظارت را به خوبی انجام دهد ، گفت: یکی از این تغییرات، موضوع قیمت تولیدکننده است که یک ابزار بسیار موثر در تنظیم بازار محسوب می شود.

 

*قیمت 6 هزار کالا کاهش، 300 کالا افزایش یافت

وی افزود: در مرحله اول 10 هزار قلم کالا مشمول قیمت‌گذاری براساس قیمت تولید شدند که با این طرح قیمت 6 هزار کالا کاهش، 300 کالا افزایش و بقیه کالاها بدون تغییر باقی ماند و این طرح نه تنها به کاهش قیمت منجر می‌شود بلکه باعث شفافیت در بازار نیز می‌شود.

 

وزیر صنعت با بیان اینکه سه عامل باعث تورم در بازار می‌شود که یکی نقدینگی، دوم نرخ ارز و سوم هزینه‌های تولید است ، گفت: برای کنترل تورم باید رشد نقدینگی کنترل شود و در وزارت صنعت 12 بازار در اولویت برای اصلاح ساختار قرار گرفته‌اند.

 

فاطمی امین اضافه کرد: از 30 سال پیش درج قیمت مصرف‌کننده بر روی کالاها الزامی شده بود و مصرف‌کننده به آن عادت کرده بود اما به دلیل عدم شفافیت برخی توزیع‌کنندگان عمده با تولیدکنندگان تبانی می‌کردند که به شرط درج قیمت مدنظر آنها کالاهای آنها را خریداری کنند.

 

فاطمی امین با بیان اینکه پروژه قیمت تولیدکننده کالاها 8 ماهه است که 4 ماه آن طی شد و 4 گروه از کالاها مشمول شدند، تصریح کرد: از اردیبهشت سال آینده هم بقیه کالاها مشمول می‌شوند.

 

وی افزود: ما با یک مشکل فرهنگی مواجه هستیم که مردم با قیمت مصرف‌کننده عادت کرده‌اند و به تدریج این طرح را اجرا می‌کنیم و از 3-4 هفته قبل وارد فاز عمومی شده‌ایم و نیاز به آموزش مردم هم داریم.

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: مهم‌ترین سازوکار ما قیمت تولیدکننده است که می‌توانیم براساس آن بر قیمت بازار نظارت داشته باشیم. به عنوان مثال ما در تولید لوازم خانگی 10 تولیدکننده عمده داریم که با نظارت بر قیمت تولیدکننده می‌توانیم قیمت این کالاها در بازار را کنترل کنیم و نیازی نیست که قیمت هزاران مغازه را کنترل کنیم.

 

وی ادامه داد: اگر مغازه‌ای اقدام به گران‌فروشی کند و گزارش شود می‌توانیم پرونده را به تعزیرات بفرستیم و این سازوکار طولانی  دارد و در نهایت با جریمه 84 هزار تومانی مواجه می‌‌شود که بازدارنده نیست اما با طرح درج قیمت تولیدکننده به راحتی می‌توانیم از مبدأ تولید نظارت کنیم./تسنیم

امتیاز مطلب: 0%
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه