راه اندازی نمایشگاه دائمی برای تجار ایرانی و عراقی در آینده ای نزدیک
به گزارش تجارت بان، حسین گروسی سرپرست منطقه آزاد اروند در نشست با فعالان اقتصادی منطقه آزاد اروند اظهار داشت: طی پنج ماه گذشته فعالیت خوبی در این منطقه آزاد انجام شده و برنامه عملیاتی کوتاه مدت و میان مدتی برای این منطقه تدوین شده است.
وی با اشاره به مشکلات و موانع در مسیر توسعه مبادلات با منطقه جنوب عراق گفت: جنوب عراق با قوانین سنتی اداره میشود و اتخاذ تصمیمهای لحظهای در این منطقه مشکل ساز است اما تلاش می کنیم با گسترش ارتباط با استان بصره ،تابلوی منطقه آزاد اروند را در استانداری بصره راه اندازی کنیم.
وی افزود: در این راستا در آینده نزدیک نمایشگاه دائمی برای تجار ایرانی و عراقی در محدوده ای به وسعت ۲۰ هزار مترمربع راه اندازی می شود.
گروسی در ادامه گفت: طبق بازدید انجام شده از مناطق همجوار ، بنادر فاو و ام القصر عراق می توانند تاثیر بسزایی در توسعه تجارت داشته باشند.
دبیر اجرایی اتاق بازرگانی خرمشهر نیز در این نشست بر لزوم تعامل تجاری ۲طرفه با کشور عراق تاکید کرد و گفت: تعامل تجاری بین تجار ایرانی و طرف عراقی باید ۲ طرفه باشد.
کامران مالکیان افزود: تجار عراقی نیز خواستار صادرات محصولات خود به ایران می باشند اما با وجود درخواستهای مکرر این موضوع تاکنون به نتیجه مطلوب نرسیده است.
وی تعیین بنادر فاو و ام القصر عراق به عنوان بندر ترانزینی را پیشنهاد داد و گفت: دولت عراق تاکنون زیرساخت لازم را برای ترانزیت در این بنادر ایجاد نکرده است. اگر بتوان بنادر ام القصر و فاو را به بنادر ترانزیتی تبدیل کرد می تواند هزینه های تجاری را در این منطقه آزاد به میزان قابل توجهی کاهش داد.
مالکیان اظهار داشت: هم اکنون واردات از کشورهایی چون چین به مقصد ایران با تاخیر و در مدت بیش از ۴۰ روز انجام میشود اما اگر کالا در عراق تخلیه و از آنجا به ایران منتقل شود این زمان به نصف کاهش مییابد.
توسعه گردشگری به خصوص گردشگری آبی، مشکلات زیرساخت شهرهای آبادان و خرمشهر، ایجاد اشتغال، واگذاری بارانداز شلمچه به تجار و بازرگانان و احداث سوله در شهرکهای صنعتی منطقه آزاد ارونداز مهمترین موارد طرح شده و مطالبات تجار و فعالان اقتصادی آبادان و خرمشهر در این نشست بود.
منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است./ ایرنا
دیدگاه خود را بنویسید
- آغاز به کار نمایشگاه گردشگری در دهوک + فیلم
- حضور یک هیئت تجاری اقلیم کردستان در نمایشگاه آگروفود تهران
- مسرور بارزانی از نمایشگاه سالانه محصولات کشاورزی دهوک بازدید کرد
- صادرات به عراق ۳۱ درصد افزایش یافت
- حضور 27 شرکت دانش بنیان ایرانی در نمایشگاه صنعت ساختمان اربیل
- دست دلالان از گردشگری سلامت کوتاه اما پای تخلفات جدیدِ دفاتر خدمات مسافرتی باز شد
- تایید ثبت سفارش مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تنها تا زمان اعتبار
- استفاده از نرخ صفر مالیاتی و استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان سال۹۷
- ویزای گردشگری برای شهروندان اقلیم کردستان صادر نمی شود
- سال طلایی طرح های گردشگری در منطقه سوران اقلیم کردستان عراق + فیلم