ضرورت تغییر رویکردها در روند مبادلات تجاری از مرز باشماق

شنبه ۶ شهریور ۱۴۰۰ 562 0
ضرورت تغییر رویکردها در روند مبادلات تجاری از مرز باشماق رئیس اتاق بازرگانی سنندج، مشکلات مرز باشماق،دلایل کاهش تجارت و راهکارها برای بهبود این روند را تشریح کرد.

به گزارش تجارت بان، سید کمال حسینی در خصوص مشکلات حوزه صادرات در مرز باشماق، اظهار کرد:  تعداد کامیون‌هایی که به صورت روزانه در مرز باشماق مریوان تردد می‌کنند حدوداً ۱۰۰ الی ۱۵۰ دستگاه است که عمدتاً بارهای آنها کاشی، سبزیجات، کاهو، کلم، سیر، پسته و وسایل سوپرمارکتی است.

 

وی افزود: این میزان بار نیز از لحاظ حجمی و ارزشی نسبت به سال‌های گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا کاهش چشم‌گیری داشته است.

 

وی یکی از دلایل کاهش صادرات را بسته شدن مرزها عنوان کرد و افزود: کمبود فضای تخلیه و بارگیری کالاهای صادراتی به دلیل اجرای طرح ساماندهی، قطع بودن برق مرزباشماق در اوج ساعات کار اداری گمرک و توقف چندساعته ناوگان ورود و خروج موجب کاهش حجم مبادلات شده است درواقع برای رونق پایانه صادراتی مرز باشماق مریوان باید سازمان حمل‌ونقل جاده‌ای نسبت به زیرساخت‌ها توجه بیشتری داشته باشد.

 

رئیس اتاق بازرگانی سنندج، به قطعی سیستم اینترنتی ادارات در مرز به‌ویژه در گمرک اشاره کرد و گفت: برای وصل شدن به تجارت جهانی نیازمند اینترنت پرسرعت و فضای مناسب اینترنتی در مرزها هستیم.

 

حسینی خواستار کاهش سخت‌گیری در بازرسی از بار تجار باسابقه و افزایش اعتماد به آن‌ها شد و گفت: بازدیدهای غیرضروری در مرز باشماق از تمامی کامیون‌های صادراتی موجب پاره شدن کارتن، بسته‌بندی کالا و همچنین لگدمال کردن آن‌ها و درنهایت از دست دادن کیفیت کالا خواهد شد که باعث عدم تحویل توسط عراقی‌ها می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: باید بازدیدها در مرز مریوان به نحوه احسن انجام بگیرد که اعتماد میان گمرک و هنگ مرزی ایجاد شود.

 

وی با اشاره به بالا بودن کرایه حمل کامیون عراقی برای کالاهای صادراتی، تصریح کرد: تفاوت قیمت ارز میان کشور ایران و عراق نیز در کاهش حجم مبادلات تأثیرگذار بوده است.

 

رئیس اتاق بازرگانی سنندج اظهار کرد: متأسفانه برخی افراد سودجو اقدام به جاساز برخی اقلام ممنوعه در کامیون‌های صادراتی می‌کنند که این امر موجب از بین بردن کسب‌وکار بازرگانان خواهند شد لذا امیدواریم نهادهای نظارتی در مرز نسبت به این مهم ورود جدی تری داشته باشند.

 

سیدکمال حسینی همچنین به نبود آتش‌نشانی و فوریت‌های پزشکی در مرز برای شرایط بحران را یکی دیگر از نیازهای اساسی عنوان کرد و گفت: متأسفانه روزانه شاهد بروز مشکلاتی در این خصوص در مرز باشماق مریوان هستیم و امکاناتی در این زمینه وجود ندارد.

 

وی در ادامه سخنان خود به دیگر مشکلات مرز باشماق مریوان اشاره کرد و گفت: سلیقه‌ای عمل کردن گمرک عراق در تحویل کالاهای صادراتی نیز موجب افزایش هزینه شده که این امر نیز در کاهش حجم مبادلات بازرگانی بی‌تأثیر نبوده اما باید توجه کرد همان کالا بدون مشکل از مرز دیگر روانه بازار عراق می‌شود./مهر

امتیاز مطلب: 0%
آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه